Ungdomsbillet

Køb billet her
Ønsker du en fleksibel togbillet, og vil du have rabat på din rejse? Med en Ungdomsbillet får du altid 25 % rabat på alle togrejser med GoCollective og DSB – og du kan selv vælge den afgang, der passer bedst til dig.
GoCo AllDay billet Fra 129 kr.

Fordele med Ungdomsbillet

 • Spar altid 25 %.
 • Kan bruges til rejse med alle GoCollective og DSB tog samt i bus, Metro og S-tog direkte fra afrejsezonen til ankomstzonen, som fremgår af billetten.
 • Medtag gratis to børn under 12 år på billetten.
 • Kan købes til og fra alle stationer i hele Danmark.
 • Billetten gælder til en bestemt dato og strækning, men ikke til et bestemt tidspunkt. Du kan derfor selv vælge den afgang, der passer bedst til dig. Bemærk undtagelser.
Køb Ungdomsbillet her
Fordele

Hvad skal vises i toget?

Hvad skal vises i toget?

Når du rejser på en Ungdomsbillet, skal du være opmærksom på at medbringe følgende:

 • Gyldigt ID, som dokumenterer din alder, hvis du er 16-25 år (sygesikringsbevis, pas eller kørekort).
 • Ungdomskort/studiekort, som du skal vise sammen med billetten, hvis du er over 25 år.

Særligt om Zonebilletter

I nogle landsdele udstedes billetter til toget som zonebilletter, hvor du køber et antal zoner i stedet for en fast afrejse- og ankomststation. Zonebilletterne gælder til ubegrænset rejse med bus og tog i et bestemt tidsrum i det antal zoner, du vælger.

På følgende strækninger, kan du ikke rejse med Ungdomsbillet:

 • Lokale rejser i Nordjyllands Trafikselskab
 • Lokale rejser på strækningen Esbjerg – Varde – Nørre Nebel
 • Lokale rejser på strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn
 • Lokale rejser på Sjælland (2-8 zoner), Lolland, Falster og Møn

På disse strækninger kan der ikke rejses på Ung-billet. I stedet udstedes zonebilletter, som gælder til ubegrænset rejse med bus og tog i et bestemt tidsrum i det antal zoner, du vælger.

Ungdomsbillet

Køb din Ungdomsbillet i billetautomaterne eller online hos DSB

Køb billet her

Ofte stillede spørgsmål

Kan man rejse retur på billetten?

Billetten er kun gyldig til en enkelt rejse fra afgangsstationen til ankomststationen, som fremgår af billetten, og kan derfor ikke bruges som returbillet.

Ønsker du en billet, som du også kan rejse retur på, og rejser du kun med GoCollectives tog, kan du i stedet købe en OneDay-billet. Alternativt skal du købe en ny billet til din returrejse.

Hvornår er Ungdomsbilletten gyldig?

Gyldighedstiden på din billet afhænger altid af billetdøgnet. Billetdøgnet følger ikke det normale kalenderdøgn, men gælder i tidsrummet fra 04:00 til 03:59 næste dag.

På billetter til afrejse mellem 00:00 og 03:59 vil datoen på billetten være kalenderdatoen. Bemærk, at rejsen skal være påbegyndt inden kl. 03:59 og gælder kun til slutdestinationen, som fremgår af din billet eller rejseplan.

Hvornår skal jeg købe Ungdomsbillet, når jeg har et Ungdomskort?

Du skal købe en Ungdomsbillet, hvis du på din rejse krydser en takstgrænse mellem dit eget takstområde og et andet takstområde. Du kan se et kort over takstgrænserne her. Vær opmærksom på, at du skal købe en Ungdomsbillet fra den sidste station, hvor dit Ungdomskort gælder til inden toget når denne station.

Bemærk, at du kan købe en Børnebillet, hvis du skal rejse lokalt inden for et andet takstområde end det, dit Ungdomskort er gyldigt til.

Kan Ungdomsbilletten tilbagebetales?

En Ungdomsbillet kan tilbagebetales efter følgende regler:

 • Billetter købt i en billetautomat kan indtil rejsedagen tilbagebetales mod et gebyr på 40 kr. På selve rejsedagen tilbagebetales ubenyttede billetter mod et gebyr på 40 kr. på den station, hvor billetten er købt, eller hvorfra rejsen skal foretages. Ring til Kundeservice på tlf. 7080 4444.
 • Billetter købt på DSB App og dsb.dk kan tilbagebetales uden gebyr senest dagen før rejsedatoen.