Fra søndag d. 19. december 2021 er der krav om pladsbillet og coronapas i DSB's InterCity- og Lyntog. OBS. Gælder ikke i Arrivas tog.

Der er fortsat krav om mundbind/visir i den kollektive trafik samt på stationer, perroner og ved stoppesteder.

Pressemeddelelse


Opadgående kurve for Arrivas punktlighedstal

Arriva har de seneste måneder haft flere forsinkelser og aflysninger end normalt, hvilket har betydet, at punktligheden gennem en periode har ligget under niveau. Nu er kurven opadgående, og dermed kan passagererne igen forvente en mere stabil togdrift. Fremgangen skyldes blandt andet, at Arriva har fået flere tog tilbage i drift og ansat mere personale.

Arriva har henover de seneste måneder haft flere aflysninger og forsinkelser end normalt, hvor enkelte strækninger har været særlig hårdt ramt. Nu er kurven vendt, og operatørpunktligheden for oktober måned samt de første uger i november er opadgående og ligger igen over målsætningen.

Hvilke tiltag er sat i gang?

Den opadgående kurven skyldes blandt andet, at Arriva har fået flere tog tilbage i driften efter at en lang række uheld og påkørsler har sat tog ud af drift i en længere periode. Samtidig har Arriva mandet op på værkstederne og ansat flere lokomotivførere. Det betyder, at Arriva nu kigger ind i en periode med en mere stabil togdrift til passagererne.

”Vi har været udfordret gennem en længere periode, og det har været enormt frustrerende ikke at kunne give vores passagerer en tilfredsstillende togdrift. Særligt har enkelte strækninger været hårdt ramt, og vi er kede af, at vi ikke har kunne levere tog til tiden, som vi normalt gør. Nu er kurven knækket, og selvom vi stadig ikke har løst alle udfordringer, så ser vi en betydelig fremgang”, siger Direktør i Arriva Tog, Susanne Hejer og fortsætter.

”Det er glædeligt og den fremgang arbejder alle vores medarbejdere hver dag benhårdt på at fortsætte, så vi igen kan skabe tilfredsstillende drift og service overfor vores passagerer”, slutter Susanne Hejer.

Udsendt d. 11.11.2021