Der er krav om mundbind/visir i al offentlig transport, inkl. i tog, bus og på stationer, frem til d. 10. juni 2021. Læs mere her.

Vær opmærksom på at DSB har krav om pladsbillet i IC-, IC Lyn og Regionaltog. Der er ikke pladsbilletkrav i Arrivas tog. Læs mere her.

Coronavirus


I Arriva følger vi regeringens og myndighedernes anbefalinger, og i samarbejde med relevante aktører gør vi alt hvad vi kan, for at begrænse smittespredningen.

Nu må flere benytte siddepladserne i Arrivas tog

I forbindelse med anden fase af genåbningen af Danmark onsdag den 21. april 2021 har Transportministeriet besluttet at øge antallet af siddepladser, der må benyttes i regionaltog, privatbaner og metro samt i den offentlige kollektive bustrafik. Det betyder, at antallet af passagerer i ovennævnte køretøjer fra den 21. april øges fra 50% til 70% af det maksimale antal passagerer. 

Med den yderligere genåbning af samfundet er det uundgåeligt, at folk kommer tættere på hinanden - også passagerer i den kollektive transport. Det betyder, at der vil være situationer, hvor passagerer, der ikke rejser sammen, kan komme ud for at sidde på sæder ved siden af hinanden.

Hvis man som passager oplever, at andre passagerer står eller sidder for tæt, vil det ofte være muligt at skifte sæde, eller man kan vælge at stå op. Alternativt vil vi opfordre til at vente på næste afgang.

Kravet om brug af mundbind i den kollektive transport er foreløbigt forlænget frem til 10. juni 2021.
Vi ønsker alle en god rejse.

Følg myndighedernes anbefalinger

Vi opfordrer til, at man følger myndighedernes generelle råd om rejser i den kollektive trafik:

 • Vis hensyn til hinanden og fordel jer i toget. 
 • Hold mindst 1 meters afstand (gerne 2 meter, hvis muligt).
 • Rejs uden for myldretid, hvis det er muligt.
 • Brug mundbind eller ansigtsvisir.
 • Host eller nys i dit ærme, ikke i hænderne.
 • Medbring håndsprit til eget forbrug.
 • Brug albuen når du trykker stop.
 • Køb elektronisk billet (fx via Arriva App, arriva.dk eller Rejsekort).
 • Hvis du tror du kan være smittet eller hvis du føler dig syg, skal du ikke rejse med bus, tog eller letbane.

Du kan altid finde de seneste, officielle anbefalinger på coronasmitte.dk Her kan du også læse mere om hvordan du kan være med til at forebygge smitte.

 

Det gør Arriva for at skabe en tryg rejseoplevelse

I Arriva har vi lanceret en række tiltag, der skal gøre det nemmere at mindske smittespredning i vores tog og busser.

 • Vi har indsat hyppig indvendig rengøring af toge med ekstra fokus på kontaktflader såsom knapper og håndtag.
 • Vi udbreder information om myndighedernes anbefalinger på plakater og infoskærme og via højtalerudkald.
 • Vi har lavet en oversigt over hvornår der er bedst plads på toget. Se oversigten Plads på Rejsen nedenfor.
 • Personalet i toget undlader at røre ved din billet/dit rejsekort og de vil typisk bede dig holde din billet frem eller lægge den på bordet til scanning.

Samtidig er vi afhængige af at vores passagerer hjælper os ved at følge myndighedernes anbefalinger.

Grupperejser – ved rejser i større grupper skal du, forud for rejsen, anmelde din rejse hos Arriva Grupperejser. Det gøres via kontaktformularen her på arriva.dk.

Hold dig opdateret og læs mere om de seneste tiltag nedenfor eller klik her for at se Arrivas video omkring god adfærd.

Landsdækkende krav om mundbind i kollektiv trafik

Rejsende i den kollektive transport skal ifølge lovgivningen (Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. i kollektiv trafik m.v. - BEK nr. 610 af 09/04/2021 gældende til 13/05/2021) have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir. 

Kravet gælder i busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik og på tog-, metro- og busstationer, letbanestoppesteder og letbanestationer. 

Engangs- eller stofmundbind skal dække næse og mund, og være fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørene eller bag hovedet og være tætsluttende omkring ansigtet.

Visir er en skærm af plastik, der dækker øjne, næse og mund, eller næse og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

Følgende kunder er fritaget fra at bruge mundbind og visir:

 • Børn under 12 år.
 • Personer med nedsat bevidsthedsniveau.
 • Personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Mundbindet eller visiret må fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det er fx i følgende tilfælde:

 • Under kortvarig indtagelse af mad og drikke, såfremt dette er tilladt i henhold til ordensregler for det pågældende transportmiddel, station m.v.
 • Under indtagelse af medicin.
 • Under samtale med personer, der mundaflæser.
 • Hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser.
 • Hvis politiet skal foretage identifikation.

Kunder, som ikke bærer mundbind eller visir, og som ikke er fritaget fra kravet, risikerer at blive afvist eller vil blive bedt om at forlade det pågældende transportmiddel/sted af personale/kontrollør. Bortvisning kan ske med politiets hjælp. Politiet kan udstede bøde, hvis transportmidlet/stedet ikke forlades. 

Arbejdsgivere for ansatte i kollektiv trafik skal påse, at de ansatte i arbejdstiden har tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, så længe de ansatte befinder sig i transportmidlet eller på en station, medmindre de ansatte opholder sig i et aflukket rum eller bag en afskærmning, hvortil det alene er ansatte, der har adgang. Ansatte kan fjerne mundbind eller visir midlertidigt, hvis der i en konkret færdselssituation opstår problemer med den ansattes mulighed for udsyn.

For at passe godt på hinanden, opfordrer vi alle kunder til at følge myndighedernes anbefalinger til de rejsende i den kollektive transport i forbindelse med COVID-19 og efterkomme personalets anvisninger.

Der tages forbehold for ændringer. De senest opdaterede regler findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Læs Sundhedsstyrelsen anbefalinger til brug af mundbind her.

Sidst opdateret d. 12.05.2021

Plads på rejsen


Som en hjælp til vores passagerer, har vi lanceret en oversigt, hvor man kan se, hvor god plads der er i toget på specifikke strækninger og tidspunkter markeret med rød, gul og grøn. Så ved man, hvornår der er mange rejsende og hvornår der er få. Har man mulighed for det, anbefaler vi at man rejser udenfor myldretiden.

Find oversigten for din strækning her.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Pladsbilletter i tog

 

Pladsbillet krav i DSB InterCity, InterCityLyn og Regionaltog

Kravet om pladsreservation er genindført i DSB's InterCity, InterCityLyn og Regionaltog. Pladsbilletten er gratis og kan købes sammen med din billet i Arriva Tog App eller separat i DSB's app eller i billetautomaten på stationen. Læs mere om DSB pladsbillet her.

 

Hvis du ikke skal bruge din pladsreservation alligevel, bedes du venligst afbestille din pladsbillet inden afgang.

 

Pladsbilletkravet gælder nu også Øresundsbanen og Kystbanen.

 

 

Arriva

Der er ikke krav om pladsbillet i Arrivas tog.

 

Vi har ikke et digitalt system til booking af pladsbilletter, så derfor vil vi ikke indføre det som krav for at rejse med vores tog. Det er dog noget vi undersøger mulighederne for at få udviklet, situationen taget i betragtning.


Det er muligt at købe en pladsbillet til Arrivas tog ved at henvende sig til vores kundeservice på 70 80 44 44. Læs mere om Arriva pladsbilletter.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Krav om mundbind / visir

Fra lørdag d. 22. august og frem til 13. maj 2021 er der indført landsdækkende krav om mundbind eller visir i al offentlig transport. 

 

Kravet gælder også på tog- og rutebilstationer.

 

Kunder, som ikke bærer mundbind eller visir, og som ikke er fritaget fra kravet, risikerer at blive afvist eller vil blive bedt om at forlade det pågældende transportmiddel/sted af personale/kontrollør. Bortvisning kan ske med politiets hjælp. Politiet kan udstede bøde, hvis transportmidlet/stedet ikke forlades.

 

Engangs- eller stofmundbind skal dække næse og mund, og være fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørerne eller bag hovedet og være tætsluttende omkring ansigtet.

 

Visir er en skærm af plastik, der dækker øjne, næse og mund, eller næse og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

 

Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger ifht. brug af mundbind.

 

De danske trafikselskaber har lavet et tillæg til de Fælles landsdækkende rejseregler ang. kravet om mundbind i kollektiv trafik. Læs tillægget til rejsereglerne her.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Særlige tilbagebetalingsregler

 

Har du et pendlerkort og har du alligevel ikke brug for at pendle? Så kan du frem til den 20. maj 2021 få refunderet de resterende dage på pendlerkortet gebyrfrit. Det samme gælder Arriva Flex. De ekstraordinære tilbagebetalingsregler for pendlerkort gælder for kunder der har henvendt sig mellem d. 19. september og 20. maj 2021, begge dage inklusiv.

Skriv til Kundeservice her, hvis du vil have refunderet dit Arriva pendlerkort eller Arriva Flex.

For Rejsekort Pendlerkort eller PendlerKombi, skal du henvende dig til Rejsekorts kundeservice.OBS: Nye regler ang. tilbagebetaling af billetter

I lyset af de skærpede corona-restriktioner, har vi besluttet at tilbyde vores kunder mulighed for at få tilbagebetalt deres togbilletter uden de sædvanlige gebyrer. Dette gælder også billetter der normalt ikke kan tilbagebetales, såsom OneDay og YourWay. De ekstraordinære tilbagebetalingsregler gælder frem til og med 20. maj 2021.

Man skal stadigvæk henvende sig inden afrejsedatoen for at få tilbagebetalt sin billet.

Kontakt Kundeservice her eller pr. telefon 70 80 44 44.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Passagerantal i busserne

Der er fokus på at mindske antallet af passagerer i busserne ved flere steder at implementere et loft for hvor mange mennesker, der må køre med. Lige nu er der en anbefaling om 50 pct. kapacitet. Desuden kan man ikke betale med kontanter i bussen, og ligeledes må fordørene ikke benyttes, for at skærme chaufførerne. Dog vil de ofte blive åbnet ved stop, for at skabe mest mulig ventilation i bussen og derved minimere smitterisikoen. 

Man kan scrolle til højre i tabellen

Vær opdateret med seneste nyt fra Arriva

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Og vær med i lodtrækningen om 5 x 2 dagsbilletter til Arriva tog. 

Tilmeld nyhedsbrev

Arriva station stop