Der er ikke krav om pladsbillet i Arrivas tog, men der er krav om pladsbillet hos DSB (undtagen i S-tog). Læs mere her

Coronavirus


Beskyt dig selv og andre når du rejser med kollektiv trafik

I Arriva følger vi regeringens og myndighedernes anbefalinger, og i samarbejde med relevante aktører gør vi alt hvad vi kan, for at begrænse smittespredningen. Dette er kun blevet vigtigere i takt med at Danmark gradvist genåbnes og hverdagen for de fleste begynder at vende tilbage til normalen.

Følg myndighedernes anbefalinger

Vi opfordrer til, at man følger myndighedernes generelle råd omkring rejser i den kollektive trafik:

 • Vis hensyn til hinanden. 
 • Hold afstand.
 • Rejs uden for myldretid, hvis det er muligt.
 • Host eller nys i dit ærme, ikke i hænderne.
 • Medbring håndsprit til eget forbrug.
 • Brug albuen når du trykker stop.
 • Ryk ind i toget og benyt alle siddepladserne, så vi undgår at folk klumper sammen ved dørene.
 • Køb elektronisk billet (fx via Arriva App, arriva.dk eller Rejsekort).
 • Hvis du tror du kan være smittet eller hvis du føler dig syg, skal du ikke rejse med bus, tog eller letbane.

Du kan altid finde de seneste, officielle anbefalinger på coronasmitte.dk Her kan du også læse mere om hvordan du kan være med til at forebygge smitte.

 

Benyt alle siddepladserne i toget 


Myndighederne anbefaler at man holder 1 meters afstand. Dette krav gælder ansigt til ansigt, så derfor er det tilladt at sidde ved siden af hinanden og kigge lige frem. Det er også tilladt at sidde overfor hinanden, for her er mindst 1 meter fra næsetip til næsetip.

Myndighederne anbefaler at man holder 1 meters afstand. Dette krav gælder ansigt til ansigt, så derfor er det tilladt at sidde ved siden af hinanden og kigge lige frem. Det er også tilladt at sidde overfor hinanden, for her er mindst 1 meter fra næsetip til næsetip.

Derfor kan alle siddepladserne i Arrivas tog benyttes.

Vi opfordrer vores passagerer til at holde sæderne fri for bagage og vise hensyn til deres medrejsende. Hvis man er nødt til at stå op, er det myndighedernes anbefaling at man står med ansigterne vendt bort fra hinanden.

Det gør Arriva for at skabe en tryg rejseoplevelse

I Arriva har vi lanceret en række tiltag, der skal gøre det nemmere at mindske smittespredning i vores tog og busser.

 • Vi har indsat hyppig indvendig rengøring af toge med ekstra fokus på kontaktflader såsom knapper og håndtag.
 • Vi udbreder information om myndighedernes anbefalinger på plakater og infoskærme og via højtalerudkald.
 • Vi har lavet en oversigt over hvornår der er bedst plads på toget. Se oversigten Plads på Rejsen nedenfor.
 • Personalet i toget undlader at røre ved din billet/dit rejsekort og de vil typisk bede dig holde din billet frem eller lægge den på bordet til scanning.

Samtidig er vi afhængige af at vores passagerer hjælper os ved at følge myndighedernes anbefalinger.

 Hold dig opdateret og læs mere om de seneste tiltag nedenfor.

Plads på rejsen


Som en hjælp til vores passagerer, har vi lanceret en oversigt, hvor man kan se, hvor god plads der er i toget på specifikke strækninger og tidspunkter markeret med rød, gul og grøn. Så ved man, hvornår der er mange rejsende og hvornår der er få. Har man mulighed for det, anbefaler vi at man rejser udenfor myldretiden.

Find oversigten for din strækning her.

Pladsbilletter i tog


Arriva


Der er ikke krav om pladsbillet i Arrivas tog.

Vi har ikke et digitalt system til booking af pladsbilletter, så derfor vil vi ikke indføre det som krav for at rejse med vores tog. Det er dog noget vi undersøger mulighederne for at få udviklet, situationen taget i betragtning.

Det er muligt at købe en pladsbillet til Arrivas tog ved at henvende sig til det betjente billetsalg på vores stationer i Silkeborg, Skjern, Thisted, Skive og Viborg, eller ved at kontakte Kundeservice på telefon 7080 4444. Læs mere om Arriva pladsbilletter


DSB

Hvis du rejser med DSB, er der krav om pladsbillet i InterCity, InterCityLyn og Regionaltog. Husk derfor at købe pladsbillet, når du rejser med disse tog hos DSB - uanset hvilken billettype du rejser på (rejsekort, pendlerkort, ungdomskort, enkeltbillet etc.). Det er gratis og kan tilvælges, når du køber billetten via Arriva.dk eller vores app. Hvis du rejser uden gyldig pladsbillet, kan du risikere en kontrolafgift.
Pladskravet er til for at sikre, at der er pladser på hele rejsen, og at der ikke er for mange passagerer samlet i toget. Læs mere om DSB Pladsbillet her. 

Arriva vender tilbage til normale tilbagebetalingsregler

De almindelige regler for tilbagebetaling af billetter og kort er i kraft igen fra den 11. maj 2020. Du kan finde reglerne for tilbagebetaling under de enkelte produkter. 
Passagerantal i busserne

Der er fokus på at mindske antallet af passagerer i busserne ved flere steder at implementere et loft for hvor mange mennesker, der må køre med.

Vær opdateret med seneste nyt fra Arriva

Vil du have chancen for at vinde 2 dagsbilletter til Arrivas tog?

Så tilmeld dig Arrivas nyhedsbrev og deltag i konkurrencen. Samtidig bliver du blandt de første til at høre om spændende nyheder og gode tilbud. 

Tilmeld nyhedsbrev

Arriva station stop