Der er krav om mundbind i al offentlig transport, inkl. i tog, bus og på stationer, frem til d. 2. januar 2021. Læs mere her.

Vær opmærksom på at de nye køreplaner for 2021 træder i kraft søndag d. 13. december 2020. Se de nye køreplaner her og på Rejseplanen.dk.

Coronavirus

 

I Arriva følger vi regeringens og myndighedernes anbefalinger, og i samarbejde med relevante aktører gør vi alt hvad vi kan, for at begrænse smittespredningen. Dette er kun blevet vigtigere i takt med at Danmark gradvist genåbnes og hverdagen for de fleste begynder at vende tilbage til normalen.

 

Landsdækkende krav om mundbind i kollektiv trafik

Rejsende i den kollektive transport skal ifølge lovgivningen (Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. i kollektiv trafik m.v. - BEK nr. 1532 af 27/10/2020) have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir.

Kravet gælder i busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik og på tog-, metro- og busstationer, letbanestoppesteder og letbanestationer. 

 

Engangs- eller stofmundbind skal dække næse og mund, og være fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørene eller bag hovedet og være tætsluttende omkring ansigtet. 


Ansigtsvisir er en skærm af plastik, der som minimum dækker næse og mund, men er ikke tætsluttende omkring ansigtet.

 

Følgende kunder er fritaget fra at bruge mundbind:

 • Børn under 12 år
 • Personer med nedsat bevidsthedsniveau
 • Personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

 

Mundbindet eller visiret må fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det er fx i følgende tilfælde:

 • Under kortvarig indtagelse af mad og drikke, såfremt dette er tilladt i henhold til ordensregler for det pågældende transportmiddel, station m.v.
 • Under indtagelse af medicin.
 • Under samtale med personer, der mundaflæser.
 • Hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser.
 • Hvis politiet skal foretage identifikation.

 

Kunder, som ikke bærer mundbind eller visir, og som ikke er fritaget fra kravet, risikerer at blive afvist eller vil blive bedt om at forlade det pågældende transportmiddel/sted af personale/kontrollør. Bortvisning kan ske med politiets hjælp. Politiet kan udstede bøde, hvis transportmidlet/stedet ikke forlades. 

 

For at passe godt på hinanden opfordrer selskaberne alle kunder til at følge myndighedernes anbefalinger til de rejsende i den kollektive transport i forbindelse med COVID-19 og efterkomme personalets anvisninger.

 

De senest opdaterede regler findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

 

Der tages forbehold for ændringer.

Læs Sundhedsstyrelsen anbefalinger til brug af mundbind her.

 

 

Følg myndighedernes anbefalinger

Vi opfordrer til, at man følger myndighedernes generelle råd om rejser i den kollektive trafik:

 • Vis hensyn til hinanden. 
 • Hold afstand.
 • Rejs uden for myldretid, hvis det er muligt.
 • Brug mundbind eller ansigtsvisir.
 • Host eller nys i dit ærme, ikke i hænderne.
 • Medbring håndsprit til eget forbrug.
 • Brug albuen når du trykker stop.
 • Ryk ind i toget og benyt alle siddepladserne, så vi undgår at folk klumper sammen ved dørene.
 • Køb elektronisk billet (fx via Arriva App, arriva.dk eller Rejsekort).
 • Hvis du tror du kan være smittet eller hvis du føler dig syg, skal du ikke rejse med bus, tog eller letbane.

Du kan altid finde de seneste, officielle anbefalinger på coronasmitte.dk Her kan du også læse mere om hvordan du kan være med til at forebygge smitte.

 

Det gør Arriva for at skabe en tryg rejseoplevelse

I Arriva har vi lanceret en række tiltag, der skal gøre det nemmere at mindske smittespredning i vores tog og busser.

 • Vi har indsat hyppig indvendig rengøring af toge med ekstra fokus på kontaktflader såsom knapper og håndtag.
 • Vi udbreder information om myndighedernes anbefalinger på plakater og infoskærme og via højtalerudkald.
 • Vi har lavet en oversigt over hvornår der er bedst plads på toget. Se oversigten Plads på Rejsen nedenfor.
 • Personalet i toget undlader at røre ved din billet/dit rejsekort og de vil typisk bede dig holde din billet frem eller lægge den på bordet til scanning.

Samtidig er vi afhængige af at vores passagerer hjælper os ved at følge myndighedernes anbefalinger.

Grupperejser – ved rejser i større grupper skal du, forud for rejsen, anmelde din rejse hos Arriva Grupperejser. Det gøres via kontaktformularen her på arriva.dk.

 Hold dig opdateret og læs mere om de seneste tiltag nedenfor.

Plads på rejsen


Som en hjælp til vores passagerer, har vi lanceret en oversigt, hvor man kan se, hvor god plads der er i toget på specifikke strækninger og tidspunkter markeret med rød, gul og grøn. Så ved man, hvornår der er mange rejsende og hvornår der er få. Har man mulighed for det, anbefaler vi at man rejser udenfor myldretiden.

Find oversigten for din strækning her.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Pladsbilletter i tog

 

Pladsbillet krav i DSB InterCity og InterCityLyn

Kravet om pladsreservation er genindført i DSB's InterCity og InterCityLyn-tog. Pladsbilletten er gratis og kan købes sammen med din billet i Arriva Tog App eller separat i DSB's app eller i billetautomaten på stationen. Læs mere om DSB pladsbillet her.

 

Hvis du ikke skal bruge din pladsreservation alligevel, bedes du venligst afbestille din pladsbillet inden afgang.

 

Pladsbilletkravet gælder ikke længere regionaltog, Øresundsbanen eller Kystbanen.

 

 

Arriva

Der er ikke krav om pladsbillet i Arrivas tog.

 

Vi har ikke et digitalt system til booking af pladsbilletter, så derfor vil vi ikke indføre det som krav for at rejse med vores tog. Det er dog noget vi undersøger mulighederne for at få udviklet, situationen taget i betragtning.


Det er muligt at købe en pladsbillet til Arrivas tog ved at henvende sig til det betjente billetsalg på vores stationer i Silkeborg, Skjern, Skive og Viborg, eller ved at kontakte Kundeservice på telefon 7080 4444. Læs mere om Arriva pladsbilletter.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Mundbind

Fra lørdag d. 22. august til og med 2. januar 2021 er der indført landsdækkende krav om mundbind eller visir i al offentlig transport. 

 

Kravet gælder også på tog- og rutebilstationer.

 

Kunder, som ikke bærer mundbind eller visir, og som ikke er fritaget fra kravet, risikerer at blive afvist eller vil blive bedt om at forlade det pågældende transportmiddel/sted af personale/kontrollør. Bortvisning kan ske med politiets hjælp. Politiet kan udstede bøde, hvis transportmidlet/stedet ikke forlades. 

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man benytter fabriksfremstillede engangsmundbind med CE-mærke. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger ifht. brug af mundbind.

 

De danske trafikselskaber har lavet et tillæg til de Fælles landsdækkende rejseregler ang. kravet om mundbind i kollektiv trafik. Læs tillægget til rejsereglerne her.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Særlige tilbagebetalingsregler for pendlerkort

 

Grundet de særlige omstændigheder med udbredelsen af corona-smitte, kan man lige nu ekstraordinært få tilbagebetalt sit pendlerkort uden at skulle betale de sædvanlige 8 dages gebyr.

De særlige tilbagebetalingsregler gælder fra og med d. 19. september og frem til 2. januar 2021.

Skriv til Arriva Kundeservice, hvis du ønsker at få dit pendlerkort refunderet.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Benyt alle sæderne

 

Benyt alle siddepladserne i toget 

Myndighederne anbefaler at man holder 1 meters afstand. Dette krav gælder ansigt til ansigt, så derfor er det tilladt at sidde ved siden af hinanden og kigge lige frem. Det er også tilladt at sidde overfor hinanden, for her er mindst 1 meter fra næsetip til næsetip.

Derfor kan alle siddepladserne i Arrivas tog benyttes.

Vi opfordrer vores passagerer til at holde sæderne fri for bagage og vise hensyn til deres medrejsende. Hvis man er nødt til at stå op, er det myndighedernes anbefaling at man står med ansigterne vendt bort fra hinanden.

 

Man kan scrolle til højre i tabellen

Passagerantal i busserne

Der er fokus på at mindske antallet af passagerer i busserne ved flere steder at implementere et loft for hvor mange mennesker, der må køre med.

Man kan scrolle til højre i tabellen

Vær opdateret med seneste nyt fra Arriva

Vil du have chancen for at vinde 2 dagsbilletter til Arrivas tog?

Så tilmeld dig Arrivas nyhedsbrev og deltag i konkurrencen. Samtidig bliver du blandt de første til at høre om spændende nyheder og gode tilbud. 

Tilmeld nyhedsbrev

Arriva station stop