Cykler og barnevogne

 

Hvis pladsen tillader det, er du altid velkommen til at medbringe din cykel eller barnevogn i Arrivas tog. Husk at købe billet til både cyklen og dig selv, før du står på toget.

Det er ikke muligt at bestille cykelpladsbillet til Arrivas tog. Arrivas personale kan afgøre, om der er plads til din cykel i det aktuelle tog.

 

Barnevogne og klapvogne

Barnevogne og klapvogne kan medtages gratis i toget i den udstrækning der er plads.

 

El-løbehjul

Sammenklappede el-løbehjul kan medtages som bagage, hvis det ikke overstiger målene 115 cm x 60 cm x 30 cm. El-løbehjul, der overstiger disse mål, sidestilles med en cykel, hvilket medfører krav om en Cykelbillet.

 

Cykler

Skal du rejse med tog og skal du have din cykel med? Der er forskellige regler alt afhængigt af, hvilket togselskab du rejser med, og hvilken type cykelbillet, du køber.

Du skal dog altid have billet til din cykel*.

*Det er gratis at medtage cyklen i S-toget og lokalbanerne på Nordsjælland (Frederiksværkbanen, Nærumbanen, Gribskovbanen, Hornbækbanen og Lille Nord).

Oversigt over de forskellige typer billetter til cykler

Billetnavn

Gyldig hos Arriva?

Gyldig hos DSB?

Pris

Købes i

Gyldighed 

Arriva Cykelbillet  Arriva Cykelbillet kan bruges i Arrivas tog  Arriva Cykelbillet kan ikke bruges hos DSB  20 ,-  Billetautomat og betjent billetsalg  5 timer
Arriva Cykel Dagsbillet  Arriva Cykel Dagsbillet kan bruges i Arrivas tog  Arriva Cykel Dagsbillet kan ikke bruges hos DSB  25 ,-  Rejsebillet App  Hele dagen
DSB Cykelpladsbillet  DSB Cykelpladsbillet kan ikke bruges hos Arriva  DSB Cykelpladsbillet kan bruges i DSBs tog  20 ,-  DSB App  Gyldig til den valgte afgang
Cykel på rejsekort  Cykel på Rejsekort kan bruges i Arrivas tog  Cykel på rejsekort kan ikke bruges hos DSB  20 ,-  Rejsekort  1 rejse fra afgangsstation til ankomststation

Ofte stillede spørgsmål om at medbringe cyklen i toget

Må jeg medbringe min cykel i toget?

Hvis pladsen tillader det, er du altid velkommen til at medbringe din cykel i Arrivas tog. Dog må christiania-cykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i toget. Der må desuden ikke være bagage på cyklen.

Cykler skal altid stilles i de afmærkede områder i toget.

Det er ikke muligt at bestille cykelpladsbillet til Arrivas tog. Arrivas personale kan afgøre, om der er plads til din cykel i det aktuelle tog.

Må jeg medbringe min cykelanhænger i toget?
Cykelanhængere må ikke medbringes i toget. Hvis cykelanhængeren kan sammenklappes så den max måler 100 cm x 60 cm x 30 cm og hjulene er taget af, betragtes den dog som håndbagage og kan således medbringes i toget.
Må jeg medbringe min tandemcykel?
Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe en tandemcykel i Arrivas tog. Der købes to cykelbilletter i stedet for en, når der medbringes en tandemcykel.
Kan jeg købe cykelpladsbillet til Arrivas tog?
Det er ikke muligt at reservere plads til sin cykel i Arrivas tog. Du må medbringe din cykel, hvis pladsen tillader det på den enkelte afgang.
Må jeg medbringe min cykel i togbussen? 

Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe din cykel i togbusser indsat af Arriva. Dog må christianiacykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i togbussen. Cyklen placeres efter aftale med chaufføren i togbussens bagagerum. Vær opmærksom på at der er meget begrænset plads.

Skal du rejse med DSB skal du være opmærksom på, at der her er andre regler. Læs mere om medbringelse af cykel i togbusser indsat af DSB på dsb.dk.

Skal jeg købe billet til min sammenklappede cykel? 

Sammenklappede cykler og cykler i emballage kan medtages gratis i Arrivas tog, hvis de overholder målene på maksimalt 115 cm x 60 cm x 30 cm.

Cyklerne skal placeres på gulvet og må ikke være til gene for andre passagerer.

Overholder cyklerne ikke målene, skal der købes en cykelbillet til dem

Skal jeg købe billet til mit barns cykel?
Du skal købe billet til alle cykler, der medbringes i toget - også børnecykler. Dog er børnecykler uden stelnummer undtaget, da de betragtes som legetøj og kan medbringes som håndbagage. 

Bliv opdateret med seneste nyt fra Arriva

Modtag information om produkter, køreplaner, kampagner, spændende konkurrencer og andre nyheder fra Arriva direkte i din indbakke. Du kan altid ændre dine præferencer her.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Arriva station stop