Cykelpladsbillet

 

Til dig, der:

  • Vil være sikker på at få cyklen med i toget, når du rejser med InterCity og InterCityLyn. 
    Bemærk at hvis du rejser med InterCity og InterCityLyn i perioden 1. maj – 31. august skal du altid have en cykelpladsbillet. 

Fordele:

  • En reserveret plads til din cykel. Det fremgår af billetten, hvor cyklen skal stå
  • Få cyklen med på travle strækninger

Køb

  • Du kan bestille plads i InterCity og InterCityLyn ved at ringe til Arriva Kundeservice på 70 80 44 44 eller til DSB Kundeservice på 70 13 14 15. Cykelbilletten skal efterfølgende hentes i en billetautomat. Det er ikke muligt at købe en pladsbillet til en cykel på billetautomaten med mindre, at den er bestilt i forvejen.
  • Du kan også købe cykelpladsbilletten i de betjente billetsalg på stationerne 
  • En cykelpladsbillet koster 30 kr.

Læs om betingelser og rejseregler

Ofte stillede spørgsmål om at medbringe cyklen i toget

Må jeg medbringe min cykel i toget?

Hvis pladsen tillader det, er du altid velkommen til at medbringe din cykel i Arrivas tog. Dog må christiania-cykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i toget. Der må desuden ikke være bagage på cyklen.

Cykler skal altid stilles i de afmærkede områder i toget.

Det er ikke muligt at bestille cykelpladsbillet til Arrivas tog. Arrivas personale afgør, om der er plads til din cykel i det aktuelle tog.

Må jeg medbringe min cykelanhænger i toget?
Cykelanhængere må ikke medbringes i toget. Hvis cykelanhængeren kan sammenklappes så den max måler 100 cm x 60 cm x 30 cm og hjulene er taget af, betragtes den dog som håndbagage og kan således medbringes i toget.
Må jeg medbringe min tandemcykel?
Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe en tandemcykel i Arrivas tog. Der købes to cykelbilletter i stedet for en, når der medbringes en tandemcykel.
Kan jeg købe cykelpladsbillet til Arrivas tog?
Det er ikke muligt at reservere plads til sin cykel i Arrivas tog. Du må medbringe din cykel, hvis pladsen tillader det på den enkelte afgang.
Kan jeg købe en cykelbillet på abonnement?

Ja, som medlem af Arriva+ Premium, kan du tilkøbe Arriva Cykelbillet Fri, som er en cykelbillet på abonnement.

Arriva Cykelbillet Fri er til dig, der ofte har cykel med i toget og gerne vil have en fast billet til cyklen. Du får udstedt en cykelbillet i appen, der er gyldig i 30 dage ad gangen. Abonnementet fornyes automatisk, og du finder billetten under "Mine billetter", som vises ved kontrol.

Find og køb Arriva Cykelbillet Fri i appen eller læs mere her.

Må jeg medbringe min cykel i togbussen? 

Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe din cykel i togbusser indsat af Arriva. Dog må christianiacykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i togbussen. Cyklen placeres efter aftale med chaufføren i togbussens bagagerum. Vær opmærksom på at der er meget begrænset plads.

Skal du rejse med DSB skal du være opmærksom på, at der her er andre regler. Læs mere om medbringelse af cykel i togbusser indsat af DSB på dsb.dk.

Skal jeg købe billet til min sammenklappede cykel? 

Sammenklappede cykler og cykler i emballage kan medtages gratis i Arrivas tog, hvis de overholder målene på maksimalt 115 cm x 60 cm x 30 cm.

Cyklerne skal placeres på gulvet og må ikke være til gene for andre passagerer.

Overholder cyklerne ikke målene, skal der købes en cykelbillet til dem

Skal jeg købe billet til mit barns cykel?
Du skal købe billet til alle cykler, der medbringes i toget - også børnecykler. Dog er børnecykler uden stelnummer undtaget, da de betragtes som legetøj og kan medbringes som håndbagage. 

Bliv opdateret med seneste nyt fra Arriva

Modtag information om produkter, køreplaner, kampagner, spændende konkurrencer og andre nyheder fra Arriva direkte i din indbakke. Du kan altid ændre dine præferencer her.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Arriva station stop