Rejsekort - Cykel

 
Hvis du ofte har din cykel med, når du rejser, kan du med fordel vælge et Rejsekort flex og ændre kundetypen permanent til Cykel.

Har du derimod kun din cykel med engang imellem, kan du checke dit rejsekort personligt ind på en check ind ekstra-kortlæser, hvor du tilføjer din cykel som en ekstra medrejsende.

 

Rejsekort flex med kundetype Cykel

Til dig, der:

  • Ofte medbringer din cykel i Arrivas tog.
  • Kundetypen ændres permanent til Cykel ved henvendelse til et salgssted eller Rejsekorts kundeservice.

Fordele:

  • Check din cykel ind hurtigt og nemt.
  • Kan kombineres med hvilken som helst anden gyldig billet til dig selv.

Du kan købe et rejsekort flex på rejsekort.dk eller i et betjent salgssted. Du ændrer derefter kundetypen permanent ved at henvende dig på et salgssted eller kontakte Rejsekorts kundeservice.

Vær opmærksom på, at hvis du ændrer kundetypen permanent til cykel, er det kun cyklen, der bliver checket ind. Du skal også sørge for gyldig billet til dig selv, fx ved at checke dig selv ind på et andet rejsekort eller købe en billet i Arriva Tog app.

Læs mere om Rejsekort Flex med kundetype Cykel her.

 

Rejsekort personligt med tilføjelse af cykel som medpassager

Til dig, der:

  • Medbringer din cykel i toget en gang imellem.

Fordele:

  • Altid en mulighed for billet til din cykel ved hånden.
  • Du skal kun håndtere en type billet, da cyklen checkes ind på dit eget rejsekort.

Du kan købe et rejsekort personligt på rejsekort.dk eller i et betjent salgssted. Du checker dit rejsekort ind på en check ind ekstra-kortlæser, hvor du checker dig selv ind med dit rejsekort og tilføjer cykel.

Læs mere om Rejsekort Personligt med tilføjelse af Cykel her.

 

Rejser du også med DSB?

Hvis du ønsker at medbringe din cykel i DSB InterCity-, InterCityLyn-, Lyn+ og regionaltog, skal du altid købe en DSB Cykelpladsbillet. Den sikrer dig billet og plads til din cykel i DSB's tog.
Skal du både rejse med Arriva og DSB, skal du både have en cykelbillet til Arrivas tog (Arriva Cykelbillet, Arriva Cykel Dagsbillet, Arriva Cykelbillet Fri eller check-ind på rejsekort) og en DSB Cykelpladsbillet.

Ofte stillede spørgsmål om at medbringe cyklen i toget

Må jeg medbringe min cykel i toget?

Hvis pladsen tillader det, er du altid velkommen til at medbringe din cykel i Arrivas tog. Dog må christiania-cykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i toget. Der må desuden ikke være bagage på cyklen.

Cykler skal altid stilles i de afmærkede områder i toget.

Det er ikke muligt at bestille cykelpladsbillet til Arrivas tog. Arrivas personale kan afgøre, om der er plads til din cykel i det aktuelle tog.

Må jeg medbringe min cykelanhænger i toget?
Cykelanhængere må ikke medbringes i toget. Hvis cykelanhængeren kan sammenklappes så den max måler 100 cm x 60 cm x 30 cm og hjulene er taget af, betragtes den dog som håndbagage og kan således medbringes i toget.
Må jeg medbringe min tandemcykel?
Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe en tandemcykel i Arrivas tog. Der købes to cykelbilletter i stedet for en, når der medbringes en tandemcykel.
Kan jeg købe cykelpladsbillet til Arrivas tog?
Det er ikke muligt at reservere plads til sin cykel i Arrivas tog. Du må medbringe din cykel, hvis pladsen tillader det på den enkelte afgang.
Må jeg medbringe min cykel i togbussen? 

Hvis pladsen tillader det, kan du medbringe din cykel i togbusser indsat af Arriva. Dog må christianiacykler, ladcykler og cykelanhængere ikke medbringes i togbussen. Cyklen placeres efter aftale med chaufføren i togbussens bagagerum. Vær opmærksom på at der er meget begrænset plads.

Skal du rejse med DSB skal du være opmærksom på, at der her er andre regler. Læs mere om medbringelse af cykel i togbusser indsat af DSB på dsb.dk.

Skal jeg købe billet til min sammenklappede cykel? 

Sammenklappede cykler og cykler i emballage kan medtages gratis i Arrivas tog, hvis de overholder målene på maksimalt 115 cm x 60 cm x 30 cm.

Cyklerne skal placeres på gulvet og må ikke være til gene for andre passagerer.

Overholder cyklerne ikke målene, skal der købes en cykelbillet til dem

Skal jeg købe billet til mit barns cykel?
Du skal købe billet til alle cykler, der medbringes i toget - også børnecykler. Dog er børnecykler uden stelnummer undtaget, da de betragtes som legetøj og kan medbringes som håndbagage. 

Bliv opdateret med seneste nyt fra Arriva

Modtag information om produkter, køreplaner, kampagner, spændende konkurrencer og andre nyheder fra Arriva direkte i din indbakke. Du kan altid ændre dine præferencer her.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Arriva station stop