Der er krav om mundbind/visir i al offentlig transport, inkl. i tog, bus og på stationer, frem til d. 5. april 2021. Læs mere her.

Vær opmærksom på at DSB har krav om pladsbillet i IC-, IC Lyn og Regionaltog. Der er ikke pladsbilletkrav i Arrivas tog. Læs mere her.

Arriva Pendlerrejsetidsgaranti

 

Arriva Pendlerrejsetidsgaranti er et tilbud til dig der rejser på pendlerkort, periodekort, ungdomskort, Rejsekort med minimum rabattrin 5 eller Rejsekort Pendlerkort / Pendlerkombi.

Med pendlerrejsetidsgaranti er det nemt for dig som pendler at søge om kompensation, hvis vi ikke kører som lovet. Pendlerrejsetidsgaranti opgøres, søges og udbetales kvartalsvist.

Kompensationen udregnes efter den gennemsnitlige punktlighed på din målestrækning.

Du kan søge kompensation gennem pendlerrejsetidsgaranti, hvis du:

 1. Har et pendlerkort/periodekort/ungdomskort med en periode på mindst 30 dage eller et Rejsekort med pendlerperiode eller minimum rabattrin 5.
 2. Har tilmeldt dig pendlerrejsetidsgaranti i Mit Arriva senest ved kvartalets udgang.
 3. Kan medsende dokumentation for at du havde ét af ovennævnte kort, som var gyldigt i det aktuelle kvartal. (Det er en god ide at tage et billede af dit pendlerkort, mens det er gyldigt, så du kan sende billeder / skærmbilleder ind sammen med din ansøgning).

 

Sådan tilmelder du dig Arriva Pendlerrejsetidsgaranti

 1. Ansøgning om Arriva Pendlerrejsetidsgaranti forudsætter, at du er tilmeldt Mit Arriva, som er din bruger-profil hos Arriva. Du kan tilmelde dig Mit Arriva her eller ved at klikke øverst i højre hjørne her på hjemmesiden.

   

 2. Når du har oprettet en profil på Mit Arriva, skal du tilmelde dig Pendlerrejsetidsgaranti. Det gør du via Mit Arriva-startsiden, hvor du finder valgmuligheden: ”tilmeld eller ret dine valg og oplysninger.” Her skal du nederst på siden sætte flueben ved ”Tilmeld pendlerrejsetidsgaranti.”

   

 3. Vælg hvilken målestrækning du vil tilmelde dig pendlerrejsetidsgaranti for. Du kan kun have én målestrækning tilmeldt Pendlerrejsetidsgaranti ad gangen. Det er kun muligt at søge om kompensation for den målestrækning man er tilmeldt.

 

Du kan se et kort over togstrækningerne her.

 

Sådan søger du om kompensation

 1. Tjek om der udbetales kompensation for din målestrækning i det forgangne kvartal.
 2. Udfyld ansøgningsformularen med personlige oplysninger, pendlerkort-oplysninger samt hvilken målestrækning og hvilket kvartal du søger for.
 3. Vedhæft billeder / skærmbilleder af dine pendlerkort for de aktuelle måneder.
 4. Indsend ansøgning elektronisk, via vores kontaktformular eller udfyld denne blanket og indsend pr. post til Arriva Tog A/S, Att. Pendlerrejsetidsgaranti, Drewsensvej 1, 8600 Silkeborg.
 5. Du vil modtage svar senest 10 hverdage efter vi har modtaget din ansøgning.

 

Ofte stillede spørgsmål om Arriva Pendlerrejsetidsgaranti

Hvad er en målestrækning?

 

En målestrækning er en defineret strækning som Arriva måler antallet af forsinkelser og aflysninger på, i løbet af et kvartal. Når du tilmelder dig pendlerrejsetidsgaranti, skal du vælge den ”målestrækning,” som du ønsker at være berettiget til kompensation for. Du vil få kompensation for eventuel forsinkelse på hele målestrækningen, også selvom du kun rejser på en lille del af målestrækningen. Kompensationen udregnes ud fra hele din kortpris.

 

Du kan vælge mellem følgende målestrækninger:

 

Esbjerg - Tønder - (Niebüll)

Esbjerg - Skjern

Skjern - Struer

Struer - Thisted

Aarhus - Struer

Aarhus - Skjern 

Varde - Nr. Nebel

 

Du kan se et kort over Arrivas togstrækninger her.

 

Det er kun muligt at søge kompensation for den målestrækning, man er tilmeldt.

 

Hvis dit pendlerkort gælder til en rejse fra en station på én målestrækning (f.eks. Silkeborg st. på målestrækningen Aarhus-Skjern) til en station på en anden målestrækning (f.eks. Varde st. på målestrækningen Skjern-Esbjerg) må du vælge, hvilken af de to målestrækninger du ønsker at tilmelde dig.

 

Hvis dit pendlerkort gælder til en rejse fra en station på en Arriva målestrækning (f.eks. Silkeborg st. på målestrækningen Aarhus-Skjern) til en station på en DSB-målestrækning (f.eks. Vejle st. på målestrækningen Aarhus-Fredericia) må du ligeledes vælge, om du ønsker at tilmelde dig målestrækningen Aarhus-Skjern hos Arriva, eller målestrækningen Aarhus-Fredericia hos DSB.

Hvornår ved jeg om der udbetales kompensation?

 

Arriva Pendlerrejsetidsgaranti opgøres kvartalsvis. I måneden efter et kvartal er overstået, vil vi offentliggøre pendleropgørelserne her på siden. Vi anbefaler at du venter med at søge til kvartalet er opgjort og du kan se om der udbetales kompensation for den målestrækning, du er tilmeldt.

1. kvartal = Januar, februar, marts (offentliggøres i april)
2. kvartal = April, maj, juni (offentliggøres i juli)
3. kvartal = Juli, august, september (offentliggøres i oktober)
4. kvartal = Oktober, november, december (offentliggøres i januar)

 

Du finder opgørelserne her.

Hvordan udregnes kompensationen?

Arriva kompenserer pendlere, hvis mindre end 97% af Arrivas tog på en given målestrækning er ankommet mere end 5 minutter forsinket (Produktregularitet), eller hvis mindre end 99% af Arrivas tog er gennemført uden aflysning (Trafikpålidelighed).

Kompensationen for manglende produktregularitet for den enkelte måned lægges sammen med kompensationen for trafikpålidelighed.

De pendlere der søger pendlerrejsetidsgaranti, vil få udbetalt kompensation efter nedenstående satser:

 

Produktregularitet Kompensation Trafikpålidelighed Kompensation
100 % - 97% Ingen kompensation 100 % Ingen kompensation
96 % 1 % af kortets pris 98 % - 99 % 1 % af kortets pris
95 % 2 % af kortets pris 97 % 2 % af kortets pris
94 % 3 % af kortets pris 96 % 3 % af kortets pris
93 % 4 % af kortets pris 95 % 4 % af kortets pris

PendlerPlus

Rejser du på en Arriva Tog strækning? Så opret en PendlerPlus profil helt gratis og få mere oven i hatten!

Med PendlerPlus får du automatisk kompensation, hvis vi ikke kører som lovet, samt adgang til en række unikke fordele og tilbud.

Læs mere om PendlerPlus

Vær opdateret med seneste nyt fra Arriva

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Og vær med i lodtrækningen om 5 x 2 dagsbilletter til Arriva tog. 

Tilmeld nyhedsbrev

Arriva station stop