Arrivas historie

Arriva har været en del af den kollektive trafik i Danmark siden 1997, hvor det britiske selskab købte danske Unibus. Siden er flere selskaber og forretningsben kommet til, og Arriva er i dag en fremtrædende busoperatør og Danmarks næststørste togoperatør med i alt ca. 2.300 medarbejdere.

I Københavns havn sejler Arriva havnebusserne, der har været en stor del af det spirende liv på havnefronten, siden de havde deres første sejltur i år 2000. Havnebussernes popularitet er steget år for år og kunne i 2015, udover at fejre 15 års jubilæum, glæde sig over det højeste antal passagerer nogensinde.

I 2003 gjorde Arriva sin entre på det danske togmarked efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud – udbuddet af den regionale togdrift i Midt- og Vestjylland. Efterfølgende har Arriva genvundet kontrakten i både 2009 og 2018, så man således står for togkontrakten frem til 2028 med mulighed for to års forlængelse. Med forlængelsen i 2018 tilføjede Arriva samtidig to nye strækninger, Odense-Svendborg og Vejle-Struer, og øgede dermed togtrafikken med ca. en tredjedel.

I 2015 var Arriva endnu engang med til at skabe Danmarkshistorie, da det første bybilskoncept i Danmark blev lanceret under navnet ”DriveNow – Operated by Arriva”. Arriva satte i efteråret 2015 400 elektriske bybiler på gaden i København som en del af den kollektive trafik i hovedstadsområdet. 

I 2019 fusionerede DriveNow og car2go, som en del af en større fusion mellem BMW og Daimler på deres mobilitetstjenester. De to virksomheder er i dag lagt sammen og hedder nu SHARE NOW. 

 

En stor europæisk spiller 

Arriva Gruppen blev i 2010 købt af Deutsche Bahn. Men den 15. maj 2023 blev Arriva Danmark solgt til den tyske kapitalfond Mutares.

Dermed er Arriva Danmark nu indtrådt i en ny fase af selskabets historie.

Mutares blev grundlagt i München i 2008 af Robin Laik og Axel Geuer. Selskabet har stadig hovedkontor i München i Arnulfstrasse 19 i en smuk gammel renæssancebygning med udsigt over banelegemerne ved byens hovedbanegård og Robin Laik er stadig selskabets CEO.

Personlig dedikation, tillid og bæredygtighed, er tre bærende begreber for den måde Mutares arbejder på.

Siden opstarten i München i 2008 er selskabet vokset til en stærk international spiller, der omsatte for 2,5 mia. EUR i 2021. Alene 2022 opkøbte Mutares 14 virksomheder, og virksomheden har i dag kontorer over det meste af Europa.

Vil du læse mere om Mutares og deres andre investeringer, så klik her: https://mutares.de/en/


Tilmeld dig nyhedsbrev

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev