Bus

Arriva har været en del af bustrafikken i Danmark siden købet af Unibus i 1997. Siden da er Bus Danmark, Combus, Wulff Bus, Veolia Danmark og Pan Bus blevet en del af Arriva, der i dag er Danmarks største busoperatør.

Arriva beskæftiger 3.500 buschauffører og har en busflåde på cirka 1.000 busser fordelt over både regional- og bytrafik i hele landet.

Arriva er desuden førende på markedet, når det kommer til drift af gasbusser og har med gasbusser i både Gladsaxe, Holstebro, Skive, Aalborg og Frederikshavn stor erfaring inden for gasbusdriften, der i stigende grad bliver et mere populært alternativ til de klassiske dieselbusser blandt kommuner og trafikselskaber, når de sætter bustrafikken i udbud. Et eksempel herpå er det seneste udbud af linje 5C i København, som Arriva vandt i tilbage i 2015, hvor der i 2017 bliver indsat 37 gasbusser til at betjene Nordeuropas travleste buslinje.

Marked

Bybusser

Arriva kører bybusser i Esbjerg, Herning, Horsens, Korsør, Nykøbing Falster, Ringsted, Roskilde, Silkeborg, Skælskør, Storkøbenhavn, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Viborg og Aalborg.

Regionalbusser

Arriva kører regionalbusser i Nordjylland, Østjylland, Fyn, Vestsjælland og Lolland/Falster.

Havnebusser

Arriva sejler havnebusserne i Københavns havn, der har været en stor del af det spirende liv på havnefronten, siden de havde deres første sejltur i år 2000. Havnebussernes popularitet er steget år for år og kunne i 2015, udover at fejre 15 års jubilæum, glæde sig over det højeste antal passagerer nogensinde.

Arriva sejler i alt fire havnebusser i Københavns havn, der årligt transporterer flere end 600.000 passagerer.

Arrivas andre forretningsområder


Tilmeld dig nyhedsbrev

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev