Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i kollektiv trafik ved trængsel. Særligt til rejsende i Østjylland: Her er der er krav om mundbind i toget og på stationer. Læs mere her.


Fra d. 12.08 er der indført krav om pladsbillet i DSBs InterCity og InterCityLyn-tog. Læs mere om DSB pladsbillet her.

 
Transportdebat i Arrivas tog

Transportdebat i Arrivas tog

I anledning af folketingsvalget 2019 inviterede Arriva og Dansk Industri mandag morgen en lang række lokale folketingspolitikere til debat i Arrivas tog.

I anledning af folketingsvalget 2019 inviterede Arriva og Dansk Industri mandag morgen en lang række lokale folketingspolitikere til debat i Arrivas tog. Toget kørte fra Skjern Station kl. 08.12, og med om bord var politikere, som repræsenterede Venstre, SF, Socialdemokratiet, Alternativet og Konservative samt repræsentanter fra to danske virksomheder, Tommy Rahbek Nielsen (Vestas) og Niels Møller Jensen (Herning Vand). Ordstyrer om bord på toget var direktør i DI Transport, Michael Svane, og emnerne var mange, lige fra hvordan vi sikrer en grøn fremtid på transportområdet til FN’s verdensmål og lokal infrastruktur.

Spørgsmål fra passagererne

De rejsende fik også mulighed for at stille spørgsmål og udfordre politikerne undervejs, og netop input fra passagerne var et vigtigt element i den rullende debat.
”Det er et utrolig godt initiativ, da det er debat på en anden måde. Vi tager debatten, hvor folk er – enten på vej til arbejde eller uddannelse. Vi viser, at vi gerne vil ud, hvor folk er, så jeg er meget begejstret for det arrangement, som DI og Arriva står bag”, siger Signe Munk (SF).

”Klimaet er enorm vigtigt for mig, vi står midt i en klimakrise, og her i Danmark er transportsektoren et af vores smertensbørn, fordi det fylder ca. 30 % af vores CO2-udledning. En del af løsningen er bedre kollektiv transport, hurtigere og flere tog, men også billigere billetter, og at vi får transport, som kører på el fremfor diesel.”

Også Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre deltog, og han var også glad for at komme endnu tættere på de rejsende. 

”Det er et rigtig godt initiativ, fordi det giver os politikere mulighed for at få direkte kontakt med passagerne og høre fra deres mund, hvad oplever de i hverdagen, og hvad vi kan og skal gøre bedre? Det er noget af det ypperste i vores folkestyre, så jeg synes, det er et rigtig godt initiativ.”

Udover Signe Munk og Kristian Pihl Lorentzen deltog også Mogens Jensen og Thomas Jensen fra Socialdemokratiet, Stine Isaksen fra Alternativet, Mona Juul fra Konservative samt Kirsten Normann Andersen fra Socialistisk Folkeparti. 

Debattoget var arrangeret i et samarbejde mellem DI og Arriva.