Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i kollektiv trafik ved trængsel. Særligt til rejsende i Østjylland: Her er der er krav om mundbind i toget og på stationer. Læs mere her.


Fra d. 12.08 er der indført krav om pladsbillet i DSBs InterCity og InterCityLyn-tog. Læs mere om DSB pladsbillet her.

 
Arriva logo

Pressemeddelelse om Corona-virus - 7. maj 2020

Opdateret den 7. maj 2020.

I Arriva følger vi regeringens og myndighedernes anbefalinger, og i samarbejde med relevante aktører gør vi alt, hvad vi kan, for at begrænse smittespredningen. Generelt intensiveres den indvendige rengøringen i busser, tog og SHARE NOW-bybilerne, hvor der er fokus på kontaktflader som holdestænger og trykknapper.

 

Pladsbilletter i tog

Arriva

Der er ikke krav om pladsbillet i Arrivas tog. 

DSB

Hvis du rejser med DSB, er der krav om pladsbillet i InterCity, InterCityLyn og Regionaltog. Husk derfor at købe pladsbillet, når du rejser med disse tog hos DSB - uanset hvilken billettype du rejser på (rejsekort, pendlerkort, ungdomskort, enkeltbillet etc.). Det er gratis og kan tilvælges, når du køber billetten via Arriva.dk eller vores app. Hvis du rejser uden gyldig pladsbillet, kan du risikere en kontrolafgift. Pladskravet er til for at sikre, at der er pladser på hele rejsen, og at der ikke er for mange passagerer samlet i toget. Læs mere her

 

Plads på rejsen

Som en hjælp til vores passagerer, har vi netop lanceret en oversigt, hvor man kan se belægningen på specifikke strækninger og tidspunkter markeret med grøn, gul og rød. Så ved man, hvornår der er mange og hvornår der er få rejsende. Find oversigten for din strækning her.

 

Arriva vender tilbage til normale refusionsregler

Siden Corona lukkede Danmark ned, har Trafikselskaber og togoperatører i Danmark ekstraordinært tilbudt kunderne, at de kan få refunderet ubrugte billetter og kort gebyrfrit og helt frem til afrejse.
Nu, hvor samfundet gradvist åbner op, og kunderne opnår en større forudsigelighed i hverdagen, genindfører de danske trafikselskaber og togoperatører de almindelige regler.
De almindelige regler for refusion af billetter og kort er i kraft igen fra den 11. maj 2020.

 

Passagerantal i busserne

Der er fokus på at mindske antallet af passagerer i busserne ved flere steder at implementere et loft for hvor mange mennesker, der må køre med.

 

  •  Vis hensyn til hinanden 
  • Hold afstand 
  • Rejs uden for myldretid, hvis det er muligt  
  • Formoder du at være smittet, eller føler du dig syg, skal du ikke rejse med bus, tog eller metro

coronasmitte.dk får du desuden seneste nyt fra myndighederne, og du kan læse mere om, hvordan du forebygger smitte. 

__


CORONAVIRUS: Please follow the Danish Health Authority’s recommendations. 

Show consideration to fellow passengers. Keep distance. If possible, please travel outside peak-hours. 
If you are sick or feel ill, please don’t use bus, train or metro. 

Follow coronasmitte.dk