Arriva logo

Vær opmærksom på gældende corona-regler på rejsen til Tyskland

Når du rejser med tog over grænsen til Tyskland, skal du være opmærksom på de gældende corona-regler. Det kan du læse mere om her.

Alle rejsende til Tyskland skal kunne dokumentere en negativ coronatest maks. 48 timer efter indrejse, hvis de har opholdt sig i et risikoområde (Danmark er karakteriseret som et risikoområde) inden for de sidste 10 dage før deres indrejse til Tyskland. Derudover skal rejsende registrere sig online inden indrejse på www.einreiseanmeldung.de, og du skal være i stand til at fremvise bekræftelse af denne registrering, når du kommer ind i Tyskland.

Personer, der ankommer til Tyskland efter at have opholdt sig i et risikoområde inden for de sidste 10 dage inden indrejse, skal som udgangspunkt holde sig isoleret de næste 10 dage. Efter tidligst fem dages karantæne er der mulighed for at blive testet for Covid-19 igen for at afslutte karantænen ved et negativt testresultat. Eventuelle undtagelser er baseret på reglerne i den respektive delstat du rejser til, som du skal henvende dig til direkte. Læs mere om delstaternes regler for karantæne og indrejse hos Forbundsregeringen.

I alle tyske delstater gælder der aktuelt et krav om beskyttelsesmasker, hovedsageligt i den offentlige trafik og i butikker (inkl. tankstationer). Fremover bliver der kun accepteret mundbind, som lever op til medicinske krav, og ikke hjemmelavede stofmasker (eller visir). Du skal derfor undersøge, hvorvidt denne beslutning allerede er implementeret i den delstat, du rejser til.

 

Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside for rejsevejledning her eller på hjemmesiden for den tyske ambassade i Danmark her.