Bus_2019_Chauffr3_website

Arriva Danmark har fået ny ejer: ”Vi har store ambitioner for den kollektive trafik”

Arriva Danmark, der er Danmarks største private operatør af kollektiv trafik, har i dag fået ny ejer. Den tyske kapitalfond Mutares har gennemført købet af Arriva Danmark fra Deutsche Bahn. Handlen omfatter alle Arrivas aktiviteter i Danmark. 

Den tyske kapitalfond Mutares har i dag gennemført købet af Arriva Danmark og overtager dermed officielt ejerskabet fra Deutsche Bahn, der siden 2010 har været ejer af Arriva Danmark. Transaktionen omfatter alle Arrivas aktiviteter i Danmark, herunder Arriva Bus, Arriva Tog, delebilerne fra SHARE NOW og uddannelsescenteret UCplus. 

Selve købsaftalen blev underskrevet af parterne i september sidste år, og de nye ejere siger om den nu gennemførte handel: 

“Vi byder Arriva Danmark varmt velkommen i Mutares’ portefølje. Med sin unikke diversitet af mobilitetsløsninger er Arriva en stærk og spændende virksomhed – ingen andre i markedet kan matche både at omfavne tog, bus, delebiler og transportuddannelse. Sammenholdt med de gode udsigter vi ser for udviklingen i markedet, har vi solide forventninger til at kunne øge både profitabilitet og skabe vækst i forretningen. Arriva skal ganske enkelt tilbage i førersædet for kollektiv trafik og mobilitet,” siger bestyrelsesformand i Arriva Danmark, Thibault Depoix-Joseph, Principal hos Mutares. 

CEO i Arriva Danmark, Marianne Bøttger ser det nye ejerskab som en mulighed for igen at kunne fokusere på at styrke positionen i markedet: 

“Arriva får et nyt og stærkt ejerskab i Mutares, der med deres ekspertise gør dem til et rigtig godt match for den danske Arriva-forretning. Vi har store ambitioner for den kollektive trafik, og med en aktiv ny ejer om bord kan vi igen fokusere på at skærpe vores position og blive en aktiv spiller i udviklingen af dansk infrastruktur og grøn mobilitet. Det danske marked kan forvente ikke bare et konkurrencedygtigt Arriva, men også regne med, at vi har en klar ambition om at tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik, og at vi sammen med Mutares går ind i dette nye ejerskab med ønske om at bidrage til en bæredygtig dagsorden.”

 
Om Mutares
Mutares SE & Co. KGaA, München (www.mutares.com) er et børsnoteret private equity-holdingselskab med kontorer i München (hovedkontor), Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm og Wien. For regnskabsåret 2023 forventes en konsolideret omsætning på 4,8 til 5,4 mia. euro. Bestyrelsen og tilsynsrådet ejer tilsammen mere end en tredjedel af alle Mutares-aktier med stemmerettigheder. Aktierne i Mutares SE & Co. KGaA handles på det regulerede marked på Frankfurter Fondsbørs under symbolet "MUX" (ISIN: DE000A2NB650).